Målmedvetenhet

Mål är alltid något som vi alla eftersträvar. Speciellt så här i början på året. Man sätter att man ska gå ner i vikt, bli hälsosammare eller sluta röka. Oftast slutar det med att man står där på nyårsafton och återigen lovar sig själv att uppnå att gå ner de extrakilona. Så hur gör man egentligen för att uppnå ett långsiktigt mål? Vare sig det handlar om att gå ner i vikt eller göra något som man har drömt om länge.
<br>
Så gäller det att först sätta upp målet, sätta upp det skriftligt och inte bara säga tomma ord som aldrig bli av.
Sätt sedan ditt/dina mål på ett ställe som du vet du kommer att gå förbi varje dag. Garderoben, anslagstavlan eller kylskåpet. På så vis blir du ständigt påmind att du skall uppfylla detta och du vänjer dig vid tanken att det kan vara möjligt. Sedan gäller det att utföra och börja arbeta med ditt mål.
<br>
Dela först upp det i mindre bitar. Då känner du inte att det är övermäktigt, gör en lista över vad skall egentligen göras för att du skall t.ex. gå ner i vikt. Det kan vara; köp in mer grönsaker, träna minst 3 gånger i veckan, häng upp den här lappen tillsammans med din andra lapp så du ständigt blir påmind.
<br>
Sedan till det viktigaste; planera in tid i din kalender. Den tiden är helig, och inget annat får störa.
<br>
Till sist; GENOMFÖR! Hitta din inre drivkraft, påminn dig själv om varför du gör det och fokusera alltid på det positiva! Ser du inte det positivt så är chansen liten att du genomför det överhuvudtaget.
<br>
Var målmedveten och inse att ingenting är omöjligt, bara man lägger ner tid och vilja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0